אבחון שגוי הוביל לשלושה ניתוחים מיותרים, והמטופל נותר עם נכות תפקודית

בתביעה שהגיש החודש לבית משפט השלום ברמלה, מגולל עורך דינו של אבי את מסכת הייסורים שעבר בניסיון לתקן את קשיי הנשימה שלו.

כתבה שפורסמה ע"י אביבית מיסניקוב ב mako חדשות ב- 19/08/18:

כבר כנער, אבי (שם בדוי) סבל מבעיות נשימה. הנחירות שהפריעו לשינתו השפיעו גם על תפקודו היומיומי ולאחר שלא היה מסוגל לשאת זאת יותר, הוא נשלח לעבור סדרת ניתוחים. אלא שבמקום לפתור לו את הבעיה, ההליכים הותירו אותו במצב חמור יותר מכפי שנכנס אליהם. כעת הוא יוצא למאבק משפטי ותובע את בתי החולים על רשלנות רפואית לאחר שהוכח שההליכים היו לא נחוצים ורק סיבכו את מצבו הבריאותי.

בתביעה שהגיש החודש לבית משפט השלום ברמלה, מגולל עורך דינו של אבי את מסכת הייסורים שעבר בניסיון לתקן את קשיי הנשימה שלו. הניתוח הראשון שעבר אבי, כיום בשנות ה-20 לחייו, היה בגיל 15 בבית חולים הדסה עין כרם בירושלים. בניתוח הוא עבר הליך של יישור מחיצת האף וכריתת קונכיות, אך לטענתו ההליך לא פתר את הבעיה.

בעת שירותו הצבאי, אבי נרשם לבדיקת שינה בבית חולים אסותא בראשון לציון בניסיון לפתור את הבעיה. מהבדיקות במקום נמצא כי הוא סובל מנחירות ומנשימה חסימתית בשינה. על פי המלצת הרופאים, אבי עבר ניתוח נוסף, גם הוא בבית החולים הדסה. ההליך כלל יישור מחיצת האף וכן צמצום גודל השקדים וכריתת קונכייה, אלא שגם הפעם, כך לטענת אבי, הניתוח לא צלח.

בביקורת שנערכה לו לאחר הניתוח השני, אבי המשיך להתלונן על קושי בנשימה דרך האף ועל דימומים, נחירות והפסקות נשימה בשינה. בבדיקת שינה נוספת שעבר באסותא נמצא שהוא סובל מנשימה חסימתית בשינה - והומלץ לו לעבור פעם נוספת את הניתוח.

בפעם השלישית, אבי נותח באסותא. גם אז, הרופאים תיקנו את מחיצת אפו וכרתו לו את הקונכיות, אך למרבה התסכול, הניתוח לא הצליח לפתור את הבעיה. לטענתו, גם לאחר הניתוח השלישי הוא ממשיך לסבול מקושי בנשימה דרך האף, מנחירות, מקושי בשינה, מדימומים חוזרים ונשנים מהאף, ומכאבי ראש - שמקורם בניתוחים אותם עבר. בשלב זה הוא החליט לנסות את מזלו אצל מומחה אף-אוזן-גרון נוסף.

"אין היגיון לערוך את אותו ניתוח 3 פעמים"

המומחה החדש קבע שמקור קשיי הנשימה של אבי כלל אינם קשורים באפו. כעת בעקבות חוות הדעת החדשה וסדרת הניתוחים הכושלים, אבי תובע את בתי החולים הדסה ואסותא. אבי מתלונן על קושי בנשימה דרך האף, נחירות, קושי בשינה, דימומים חוזרים וקבועים מהאף, כאבים באף וגם בראש. הוא סובל ממגבלות תפקודיות קשות וטוען שנגרמה פגיעה משמעותית באורח חייו האישי והתפקודי.

על פי חוות הדעת הרפואית שצורפה לכתב התביעה, טוען המומחה כי שלושת הניתוחים אותם עבר אבי היו מיותרים ונעשו מבלי להתחשב בממצאי בדיקות השינה אותן עבר. לטענת הרופא, במקרה של אבי ככל הנראה מדובר בדום נשימה קל שניתן וצריך לטפל בו באמצעות CPAP - מפוח נשימה, אמצעי שמרני ופשוט בהרבה מניתוח פולשני.

פרקליטו של אבי, עו"ד מאור גלבוע, מסביר שבמהלך ניסיונותיו להשיג חוות דעת על המקרה של אבי, הוא נתקל בפליאה מצד מומחי אף-אוזן-גרון. "שוחחתי עם שני מנהלים בדימוס של מחלקות אף-אוזן-גרון שאמרו שהיעילות של הניתוח הספציפי אותו עבר המטופל היא נמוכה מאוד", מספר עו"ד גלבוע. "לכן, אין שום היגיון לערוך את אותו ניתוח שלוש פעמים ברציפות".

מבית החולים הדסה נמסר בתגובה: "כתב התביעה התקבל לאחרונה ובית החולים ילמד אותו ויגיב כמקובל בבית המשפט".

בבית החולים אסותא מסרו: "התביעה התקבלה בבית החולים לפני מספר ימים. אנו למדים את פרטיה ונגיב כמקובל בבית המשפט".

לקריאת הכתבה באתר mako:

https://www.mako.co.il/news-law/legal-q3_2018/Article-83616adc7925561004.htm

כתבות נוספות

לכל הכתבות