תאונות עבודה

כאשר אדם נפגע עקב עבודתו, הוא זכאי להגיש תביעה לביטוח הלאומי להכרה כנפגע עבודה.

כלל העובדים במשק מבוטחים על פי חוק במוסד לביטוח לאומי.
כאשר אדם נפגע עקב עבודתו, הוא זכאי להגיש תביעה לביטוח הלאומי להכרה כנפגע עבודה. הכרה זו הינה התנאי הראשוני להגשת תביעה לקבלת גמלה או קצבה מהביטוח הלאומי. הדרך להכרה ולקבלת פיצוי מהביטוח לאומי רצופה מכשולים בירוקרטים רבים, ולעיתים מחייבת אף פניה לבית הדין לעבודה לצורך הכרה באירוע התאונתי כתאונת עבודה (האם מדובר במחלת מקצוע? האם מדובר במיקרוטארומה? או באירוע תאונתי ברור הנגרם במהלך העבודה)

לעיתים מתגבשת עילת תביעה עצמאית כנגד המעביד, תביעה זו מוגשת בבית המשפט האזרחי, והיא אינה מחליפה את התביעה לביטוח לאומי. לדוגמא, במקרה בו המעביד התרשל במתן מיגון מתאים, או הנחיות בטיחות נדרשות לעובד, ומתקיים קשר רשלנות בין המעסיק לבין נזקו של העובד, יהיה זכאי העובד לפיצוי ישיר מהמעביד עצמו.
כך למשל: רתך הנדרש לרתך סורגים חייב לשים מסכת מגן טרם ביצוע העבודה, ולנקוט באמצעי זהירות שונים למניעת סיכונים היכולים לסכן את בריאותו.

הניסיון מלמד כי התייעצות מוקדמת עם עורך דין, מיום התרחשותו של האירוע התאונתי, ועד לקבלת הפיצוי מגדילה את הסיכוי לצלוח את המכשולים הבירוקרטים של המוסד לביטוח לאומי במינימום טעויות, לרבות ייעוץ פרטני במקרים בהם מדובר גם בתביעה ישירה מול המעסיק עצמו.

אתה בטח שואל את עצמך, נפגעתי, מה עלי לעשות?

צור קשר ופנה עוד היום, על מנת לקבוע פגישה ללא כל התחייבות.

כתבות נוספות

לכל הכתבות