מחלת הסרטן הינה אחת המחלות הקשות של המאה ה-21. קיומם של גורמי סיכון כגון היסטוריה משפחתית וגורמים גנטיים יכולים להגביר את הסיכוי לחלות במחלה. גורמים סביבתיים כגון זיהום אוויר, עישון סיגריות, היחשפות לכימיקלים כגון אסבסט יכולים להגביר את הסיכון לחלות במחלת הסרטן.
האבחון המוקדם של מחלת הסרטן הינו אחד הגורמים הקריטיים לטיפול במחלה והחלמה ממנה. ככל שמחלת הסרטן מאותרת מוקדם יותר, כך ניתן לטפל בה באפקטיביות וגדלים סיכוייו של המטופל להחלים. מכאן, כי על הרופא המטפל מוטלת אחריות כבדה באיתור תסמינים עליהם מתלונן החולה אשר חלקם יכולים להוות סימני אזהרה מוקדמים לקיומה של המחלה.
המקרים בהם עלולה להתרחש רשלנות רפואית
התעלמותו של הרופא המטפל מתלונות החולה ואי מתן משקל הולם לתלונות אלה, ולאפשרות קיומה של המחלה או מחלות אחרות, יכולה לגבש עילת תביעה נגד הרופא או המוסד הרפואי על גרימת נזק לחולה או פגיעה בסיכויי החלמתו.
רופא שמאתר סימני אזהרה צריך לשלוח את החולה לבדיקות שונות לשלילת המחלה או חס ושלום לאיתורה וטיפול בה.
מישור נוסף בו יכולה להתרחש רשלנות רפואית מצידו של הממסד הרפואי, מתקיים כאשר המטופל נשלח לבדיקות מקיפות אך אבחון שגוי של ממצאי הבדיקות מוביל לשלילת המחלה על אף קיומה. בכך מוחמצת ההזדמנות לטפל במחלת הסרטן בשלביה הראשונים וההשפעה על החולה היא קריטית.
לעיתים מאתר הממסד הרפואי את מחלת הסרטן אך השיטה הטיפולית הננקטת הינה שיטה מוטעית שאינה משפיעה על קצב גידול הסרטן ולעיתים אף גורמת לפגיעה חמורה יותר בחולה. (לדוגמא רשלנות בניתוח להוצאת גידול סרטני שגורם לפגיעה עצבית חמורה בגופו של החולה).
בספרות הרפואית מוכרים מספר תסמינים כלליים שקיומם חייב להכווין את הרופא המטפל לבצע בדיקות גופניות למטופל ולשלוח אותו לבדיקות מעבדתיות. בין סימני האזהרה נמנים התסמינים הבאים : איבוד תיאבון, שינוי פתאומי בהרגלי היציאה, דם בשתן, דם בצואה, כאב כרוני, איבוד משקל, בחילה, הקאות בלתי פוסקות, דיכאון פיתאומי, חולשת שרירים ותסמינים נוספים.
אבחון המחלה נעשה באמצעות בדיקות דם, בדיקות CT, MRI.
אם אתה או יקירך חליתם במחלת הסרטן והממסד הרפואי לא איתר אותה בזמן או שטיפל במחלה באופן רשלני מגיע לכם פיצוי משמעותי. צרו קשר עוד היום לבדיקת עניינכם. הפגישה הינה ללא תשלום וללא כל התחייבות.