מי מאיתנו לא סובל בשלב זה או אחר מכאבים בגבו או באברים אחרים בגופו. פעמים רבות מדובר בכאב חולף שאינו דורש התערבות ניתוחית. לעיתים האופציה הטיפולית היחידה שנותרה הינה התערבות ניתוחית. טרם עריכת הניתוח ישנה חשיבות כי המנותח יבין את הסיכונים והסיכויים שבעריכת הניתוח באמצעות הסבר מקיף של הרופא והחתמת המנותח על טופס הסכמה מדעת. (טופס בו מפורטים הסיכונים והסיכויים של הניתוח).
הרשלנות הרפואית בניתוחים מתפרשת על מישורים רבים החל מאי הסברת הסיכונים למנותח ועד לביצוע ניתוח באופן רשלני על ידי רופא שאינו בעל המומחיות לבצעו.
אבקש לפרט במסגרת מאמר זה את המישורים העיקריים בהם עלולה להתרחש רשלנות רפואית:
מישור ההסכמה מדעת : על פי חוק זכויות החולה ופסיקת בית המשפט העליון, טרם עריכת הניתוח על הרופא המנתח להסביר למנותח את מלוא הסיכונים והסיכויים של הניתוח ופירוטם במסגרת טופס הסכמה. בטופס זה יפורטו הסיכונים והסיכויים באופן מפורש ומפורט. בתי המשפט השונים קיבלו תביעות בהן הוכח כי הסכמתו מדעת של המטופל לניתוח לא ניתנה על אף חתימתו על טופס ההסכמה, במקרים בהם הפירוט של טופס ההסכמה לא כלל את מלוא הסיכונים או שהחתימה עליהם הייתה זמן קצר טרם הניתוח.
אי ידוע המטופל על חלופה טיפולית אחרת : לא תמיד ההליך הניתוחי הינו האופציה היחידה או המועדפת. לעיתים קיימות מספר אופציות טיפוליות המתאימות לחולי של המטופל ושיכולות למנוע נקיטת הליך ניתוחי. בית המשפט העליון קבע במספר מקרים שהעדפת אופציה טיפולית אחרת לא תמיד תהווה רשלנות כל עוד היא אופציה סבירה. במקרים בהם סביר היה לנקוט הליך טיפולי שונה שסיכוייו טובים יותר מהליך ניתוחי, יכולה להתגבש עילת תביעה רשלנית אם נקיטת ההליך הניתוחי הובילה לנכותו של המנותח.
ביצוע רשלני של ההליך הניתוחי : ביצוע ההליך הניתוחי דורש מיומנות וניסיון רב. באם הרופא המנתח אינו בעל הכישורים או הניסיון לבצע את ההליך הניתוחי עלול הדבר לגרום לנזק בלתי הפיך למנותח.
לעיתים ניתוח מבוצע באופן רשלני הגורם לנזק בלתי הפיך למנותח. ככל שהסיבה לנכותו של המטופל מקורה בביצוע רשלני של ניתוח או באי הפעלת שיקול דעת, יוביל הדבר לקבלת פיצוי משמעותי מהמוסד הרפואי.
אי ביצוע מעקב רפואי : מטופל לאחר הליך ניתוחי זקוק להשגחה מתמדת של הצוות הרפואי על מנת למנוע סיבוכים ולוודא כי המטופל מחלים מהניתוח. פעמים רבות הצוות הרפואי לא עוקב בתשומת לב אחר מצבו של המטופל, לחץ הדם שלו, האם הוא נושם באופן סדיר, האם הוא אוכל לבדו, האם הכאבים עליהם מתלונן המטופל מקורם בניתוח או שמא הם יכולים להעיד על התדרדרות שדורשת ביצוע ניתוח נוסף. במקרים האמורים אם יוכח שהעדר פיקוח על מצבו של המטופל הוביל לנזק, יאלץ המוסד הרפואי לשלם פיצוי ממשי.
הרשלנות הרפואית בניתוח יכולה להתרחש בניתוחים מסוגים שונים:
ניתוחים אורטופדים בגב, בעמוד השדרה בגפיים העליונות או התחתונות.
ניתוחים קרדיולוגים בלב, החלפת מסתם, ניתוח מעקפים.
ניתוחים קיסריים להוצאת הולד.
ניתוחים נוירוכירורגים להוצאת גידולים ממאירים או שפירים, ניתוח לניקוז דם מהמוח, ניתוח לקיצור קיבה ועוד.
ניתוחים פלסטיים באף, בעיניים ועוד.
נגרם לכם או ליקירכם נזק מניתוח ? פנו עוד היום למשרדינו לבדיקת האפשרות לגיבושה של תביעה משפטית. הפגישה הינה ללא תשלום וללא התחייבות.