צור קשר

רשלנות רפואית איך אדע ?
נפגעתי בעבודה, מה עלי לעשות?

סניפי המשרד

סניף תל אביב והמרכז
בניין התאומים 2 רמת גן

לפגישות בלבד


ירושלים
רח' בן יהודה 2 ירושלים
טל: 02-5023020

 

  • מעקב הריון

רשלנות רפואית במעקב הריון

במהלך מעקב ההיריון של האישה ההריונית עליה לעבור בדיקות תקופתיות לבדיקת בריאותו והתפתחותו של העובר לרבות בריאותה שלה. בדיקות אלה נערכות לרוב במסגרת טיפות החלב השונות הפרושות ברחבי המדינה.
ביצוע מעקב הריון רציף, מאפשר לצוות האחיות והרופאים השונים לבדוק בזמן אמת האם ההיריון מתפתח בצורה תקינה. במסגרת הבדיקות השונות מחוייב הצוות הרפואי בעריכת בדיקות כלליות וספציפיות בהתאם לעברה ההריוני של האישה ההריונית, התקדמות ההיריון, גילה, הרקע המשפחתי שלה, מחלות רקע של האישה ההריונית ובן זוגה ובדיקות שונות הקבועות בנהלי משרד הבריאות והקופות השונות, בהן: סקירת מערכות, בדיקת מי שפיר, חלבון עוברי, סיסי שיליה, תבחין משולש, צ'יפ גנטי.
יובהר כי חלק מהבדיקות האמורות מתבצעות בהתאם לתוצאות המתקבלות במהלך ההיריון ובהתאם לרצונה של האישה.
הנחיות משרד הבריאות משתנות מעת לעת בהתאם להתפתחות מדע הרפואה והניסיון הנלווה להתפתחות זו.

 

רשלנות באבחון תסמונת גנטית :
חלק חשוב ממעקב ההריון נוגע לעריכתן של בדיקות גנטיות לבני הזוג לפני או במהלך ההיריון, לשלילתם של מומים גנטיים.
כאשר ידוע כי במשפחתה של האישה או הבעל ישנן מחלות גנטיות על הצוות הרפואי לשלוח את האישה ההריונית לייעוץ גנטי ולבצע בדיקות אבחון הספציפיות המותאמות לרקע הגנטי שעומד ברקע ההריון.
התסמונות הגנטיות יכולות להיות מסוגים שונים : תסמונת דאון, ספינה ביפידה, דיסאוטונומיה, איקס שביר, סיסטיק פיברוזיס, ותסמונות נוספות.
לשם הדוגמא, אישה שידוע כי במשפחתה קיימת תסמונת גנטית מסוג תסמונת דאון, יש להציע לה לבצע בדיקה של חלבון עוברי, דיקור מי שפיר ובדיקות אבחנתיות נוספות היכולות לאתר ואף לנבא בסבירות גבוהה כי העובר שברחמה נושא את הפגם הגנטי.
בנוסף יש לאפשר לאישה ההריונית לבצע בדיקות אולטרא סאונד המהוות סנן נוסף לבדיקת קיומו של מום גנטי בעוברה.
בדיקות אלה נחוצות על מנת לאפשר לאישה ההריונית להחליט על גורל הריונה ולבקש לקבל במקרה הצורך אישור להפסקת הריונה.
בעניין זה יש לציין, כי חלקן של הבדיקות יכולות להתבצע בזמן מסויים של ההיריון, ומכאן החשיבות במעקב הריון והקפדה של הצוות הרפואי על ביצוען של הבדיקות.

 

מקרים כלליים בהם תתקיים רשלנות רפואית :
אי ביצוע בדיקות לגילוי מומים גנטים.
בית המשפט העליון קבע בשנים האחרונות, כי לצוות הרפואי קיימת חובה ליידע את המטופל בבדיקות העלולות לגלות את תחלואיו או תחלואי העובר. בית המשפט קבע כי חובת הידוע תחול בהתאם למקרה הספציפי ולסיכון שעמד ברקע לידתו של העובר.
הפרה של חובת הידוע או אי ביצוע בדיקות המחויבות על ידי נהלי משרד הבריאות או נהלי קופות החולים השונות (בדיקות אולטרסאונד, מי שפיר, ובדיקות סקר נוספות)  מהווה רשלנות שתזכה את הנפגע בפיצוי משמעותי.
מישור נוסף של רשלנות רפואית מתקיים, כאשר הצוות הרפואית לא נותן משקל לממצאי בדיקות המהוות או צריכות להוות סימני אזהרה לכך שהעובר והיולדת מצוי בסכנה.
לדוגמא כאשר הצוות הרפואי מזהה כי משקלו של העובר אינו גדל בהתאם לנתוני ההיריון או שמשקלו של העובר הוא גדול מידי באופן העלול לסכנו, על הצוות הרפואי לנקוט באמצעים שימנעו או יפחיתו את הסיכון האמור.

 

אם ילדכם נולד עם מום או תסמונת גנטית, צרו קשר ופנו עוד היום למשרדו של עו"ד מאור גלבוע לבדיקת האפשרות לגיבוש עילת תביעה ברשלנות רפואית.
אל תתלבטו, הדרך להשגת זכויותיכם מתחילה כבר עכשיו בשיחת טלפון פשוטה. הפגישה הינה ללא תשלום וללא כל התחייבות.

 

הפגישה הינה ללא תשלום וללא התחייבות
*
 
*


 חזרה לרשלנות רפואית

להרחבה נוספת:

תסמונת דאון

הפסקת הריון רשלנית

ספינה ביפידה - שדרה שסועה

דיסאוטונומיה משפחתית

CF (סיסטיק פיברוזיס)

איקס שביר (x שביר)

עבור לתוכן העמוד

המידע המופיע באתר הינו מידע כללי ואין בו משום ייעוץ משפטי או מקצועי מחייב.

כל הזכויות והתכנים הינם קניינו הבלעדי של עו"ד מאור גלבוע, ואין להעתיקם או לשכפלם או לעשות בהם שימוש מבלי לקבל הסכמתו בכתב של עו"ד מאור גלבוע.