צור קשר

רשלנות רפואית איך אדע ?
נפגעתי בעבודה, מה עלי לעשות?

סניפי המשרד

סניף תל אביב והמרכז
בניין התאומים 2 רמת גן

לפגישות בלבד


ירושלים
רח' בן יהודה 2 ירושלים
טל: 02-5023020

 

  • מעקב הריון

תסמונת דאון

מהי תסמונת דאון ?
תסמונת דאון הינה תסמונת גנטית בה קיים כרומוזום עודף של כרומוזום 21. הילדים בעלי התסמונת, הינם בעלי פיגור קל ועד פיגור קשה. בנוסף סובלים בעלי התסמונת מקשיים שפתיים ומבנה פנים דיספמורפי. חלק מבעלי התסמונת נולדים עם מומים לבביים שונים : AV-CANAL, VSD וכו'.

 

האם לידת ילד עם תסמונת דאון אינה גזרת גורל ?
התשובה במקרים רבים היא לא. כהורים לילד או ילדה עם תסמונת דאון, אתם וודאי מרגישים בכל שנייה ושנייה את העלויות המוגברות והזמן הניכר הנדרש לטפל בילדכם או ילדתכם האהובה.
הורים רבים רואים בהולדת הילד או הילדה עם תסמונת דאון כגזרת גורל, שאינה קשורה כהוא זה לרשלנות רפואית של מי מהמוסדות הרפואיים בהם ביקרה האם, החל מתקופת ההיריון , וכלה בלידה עצמה.
למרבה הצער, זה אינו נכון במקרים רבים. תסמונת דאון הינה מחלה גנטית הניתנת לאבחון בהריון באמצעות בדיקות סקר (בדיקת מי שפיר, בדיקת חלבון עוברי) ובמקרים מסויימים גם באמצעות אמצעי הדמייה. (סקירות אולטרא סאונד) ולעיתים באמצעות מידע על רקע משפחתי.

 

ילדי נולד עם תסמונת דאון, כיצד הדבר מגבש עילת תביעה לרשלנות רפואית ?
כדי לענות על שאלה זו, אבקש לפרט להלן את המישורים המרכזיים בהם פעולתו או מחדלו של המוסד הרפואי, עלול לעלות כדי רשלנות רפואית בהולדת הילוד עם תסמונת דאון. רשלנות שתזכה את הילוד והוריו בפיצוי כספי משמעותי.
אחת מהבדיקות המרכזיות בהריון, המאבחנות כי הילוד צפוי להיוולד עם תסמונת דאון, הינה בדיקת מי השפיר. בדיקה זו יכולה לנבא ברמה של 99%, כי העובר לוקה בתסמונת.
בשנים מסוימות הייתה חובה על הרופא המטפל לשלוח את האם ההריונית לבדיקה אבחנתית זו, מפאת גילה וסיבות נוספות.
באם הרופא המטפל לא יידע את האם על זכאותה לביצוע בדיקה זו, יש בכך כדי לגבש עילת תביעה רשלנית כנגד הרופא.
כך לדוגמא, במקרים של תסמונת דאון, יש לבדוק האם הוצע ליולדת במהלך מעקב ההריון לעשות בדיקת מי שפיר שיש ביכולתה לגלות, האם הילוד צפוי להיוולד עם תסמונת דאון. (במיוחד כאשר גיל היולדת במהלך מעקב ההריון היה מעל 35, תלוי בשנת ההריון).
יש לבדוק האם הילד/ה נולדו עם מומים לבביים הנלווים לאותה תסמונת. לדוגמא לתסמונת דאון נלווים מומים כמו AV-CANAL VSD, עצם ירך קצרה וכו' מומים אותם ניתן וצריך לגלות במסגרת סקירות מערכות.
בנוסף יש לבדוק האם בדיקות שבוצעו במהלך ההריון' חייבו בירור לשלילת התסמונת או שליחה לייעוץ גנטי שלא נעשה. (לדוגמא ערכים גבוליים בבדיקת החלבון העוברי בכל הקשור לתסמונת דאון). 
 עילת הפיצוי במקרים מעין אלו נקראת בלשון הפסיקה "הולדה
בעוולה", משמעות העילה הינה, כי הרופאים התרשלו, באבחון האפשרות שהילוד צפוי להיוולד עם תסמונת דאון, ובכך מנעו מהורי הילוד את האפשרות לבצע הפסקת הריון, לו היה מידע זה מצוי בידיהם בזמן אמת. 

 

מה נדרש מההורים, האם זה כרוך בטרחה מצידם?
כל שנדרש על מנת להתחיל בהנעת התהליך ולבדוק אם יש עילת תביעה, היא פגישה עם הח"מ, שהינה פגישה ללא תשלום, וללא כל התחייבות מצד ההורים. בפגישה זו יפרט הח"מ את הדרוש להנעת התהליך כאשר יודגש, כי כלל הפעולות מבוצעות על ידי הח"מ תוך עדכון המשפחה בכל פרט מהותי.

 

האם יש צורך לתבוע את הרופא באופן אישי ?
ברוב הפעמים הרופא מבוטח על ידי המוסד הרפואי או הקופה בה הוא עובד ולפיכך וככל שיש עילת תביעה, הנתבעים יהיו במרבית הפעמים הגופים המבטחים או המוסדות הרפואיים ללא צורך לתבוע את הרופא באופן אישי.

 

לכל שאלה לרבות בדיקת אפשרויות פיצוי ניתן ליצור קשר עם משרד עו"ד מאור גלבוע  בטלפון 02-5023020.
משרדנו ישמח לעמוד לשרותכם.
במידה וילדתך או ילדך נולד עם תסמונת דאון ניתן לפנות למשרדנו לבדיקת סיכויי עילת תביעה רשלנית. אל תתלבטו, צרו קשר ופנו למשרדו של עו"ד מאור גלבוע. הדרך להשגת פיצוי מתחילה כבר עכשיו בשיחת טלפון פשוטה. הפגישה הינה ללא תשלום וללא כל התחייבות.

עבור לתוכן העמוד

המידע המופיע באתר הינו מידע כללי ואין בו משום ייעוץ משפטי או מקצועי מחייב.

כל הזכויות והתכנים הינם קניינו הבלעדי של עו"ד מאור גלבוע, ואין להעתיקם או לשכפלם או לעשות בהם שימוש מבלי לקבל הסכמתו בכתב של עו"ד מאור גלבוע.