צור קשר

רשלנות רפואית איך אדע ?
נפגעתי בעבודה, מה עלי לעשות?

סניפי המשרד

סניף תל אביב והמרכז
בניין התאומים 2 רמת גן

לפגישות בלבד


ירושלים
רח' בן יהודה 2 ירושלים
טל: 02-5023020

 

  • מעקב הריון

ספינה ביפידה - שדרה שסועה

מהי ספינה ביפידה ?
ספינה ביפידה הוא מום המתבטא באיחוי של עמוד השדרה. בשבועות הראשונים כאשר מצוי העובר ברחמה של האם, מתפתחת תעלת השדרה. חוט השדרה מתפתח כחריץ שמתקפל ונעשה לצינור עצבי. באופן רגיל, שכבות של רקמה שמגיעות מהצינור העצבי מכסות את עמוד השדרה (קרומים). במצבים בהם הצינור העצבי לא מתפתחת בצורה נורמלית, תעלת השדרה אינה מתאחה באופן מלא, וגורמת ליציאה של חלק מעצבי עמוד השדרה והקרומים העוקפים אותו מחוץ לתעלה.
היציאה של חלק מעצבי עמוד השדרה מחוץ לתעלה, גורמת לפגיעה קשה במערכת העצבים המרכזית, ועלולה לגרום לנכות קשה מאד, עד כדי נכות מלאה של 100%. הנכות יכולה להתבטא בשיתוק של הגפים התחתונות, ובמקרים קשים יותר אף בתפקוד בגפים העליונות, קרי בידיים. בנוסף בעיה בשלפוחית השתן ובבעיה בסוגרים ואף במעיים. 


כיצד ניתן לגלות ספינה ביפידה בהריון ?
ישנן שתי בדיקות עיקריות שבאמצעותן לגלות את הפגם בתקופת ההריון: הבדיקה הראשונה הינה בדיקת חלבון עוברי – בדיקה המבוצעת בעיקר בין השבועות 16-20 להריון. (במקרים מסויימים ניתן לבצע את הבדיקה בשבועות מאוחרים יותר). במסגרת בדיקה זו בודקים את רמת החלבון העוברי במעי האישה, או במי השפיר, ובמידה ומתגלה רמת חלבון העוברי גבוהה מהרגיל – הדבר יכול להעיד על קיומו של מום של ספינה ביפידה בגוף העובר. במידה ומתגלה רמה גבוה של חלבון עוברי, על הרופא המטפל לבצע סקירת מערכות באמצעות אולטרסאונד על מנת לוודא את תקינותה של מערכת העצבים של העובר. באם אותרה רמה גבוהה של חלבון עוברי ב באם, עליו לוודא שלא קיימים תסמינים נוספים כדוגמת הידרוצפולוס (הרחבת חדרי המוח של העובר, הגורם לדחיסה של המוח),עיוות של הצרבלום (המוח הקטן), הפסקות נשימה מרכזיות,


באילו מקרים עלולה להתגבש עילת תביעה רשלנית ?

הרשלנות הרפואית באבחון הספינה ביפידה נוגעת למס' מישורים:
המישור הראשוני, הוא אי יידוע המטופלת על זכאותה לבצע בדיקת חלבון עוברי לשלילת מום עוברי וביניהם גם המום של הספינה ביפידה, המישור השני הוא המישור האבחנתי והוא נוגע לרשלנות במתן משקל הולם לתוצאות החלבון עוברי, ושליחת האישה ההריונית לבדיקות או לאישור הממצא כמו בדיקות אולטרסאונד היכולות להעיד או לשלול את המום של הספינה ביפידה.
במחקרים שנערכו, נמצא כי היווצרותו של הפגם יכולה להיות עקב גורמים גנטיים, לרבות מחסור בחומצה פולית או ויטמין B12 אצל האישה ההרה.


ילדכם או ילדתכם נולדו עם ספינה ביפידה ? ניתן לפנות למשרדנו לבדיקת היתכנותה של עילת תביעת רשלנות רפואית וקבלת פיצוי שיקל על התמודדותכם.  אל תתלבטו, צרו קשר ופנו עוד היום למשרדו של עו"ד מאור גלבוע.  הפגישה היא ללא תשלום וללא התחייבות.

עבור לתוכן העמוד

המידע המופיע באתר הינו מידע כללי ואין בו משום ייעוץ משפטי או מקצועי מחייב.

כל הזכויות והתכנים הינם קניינו הבלעדי של עו"ד מאור גלבוע, ואין להעתיקם או לשכפלם או לעשות בהם שימוש מבלי לקבל הסכמתו בכתב של עו"ד מאור גלבוע.